top of page
VNU - Coperta 1 - 1000.jpg

Cartea este disponibilă pe libris.ro și carturesti.ro

Valuri, nisip, urme

Alexandru Patachi

Emil, un corporatist deziluzionat, eșuat la malul mării în căutare de răspunsuri la întrebări existențiale, este readus la realitate de evenimente ce-i sparg bula traiului fără griji pe care și-o plămădise în jurul oamenilor întâlniți pe plajă.

Valuri, nisip, urme… O poveste despre alegerile făcute în viață, în dragoste și în... amintiri.

despre autor:

Copil al cartierului clujean Grigorescu, crescut pe malul Someșului, târât prin performanțele școlii românești, cu studii în economia de tranziție și metehnele marketingului autohton, călător pasionat, mereu dornic să descopere meridiane și caractere noi prin vorbă și, mai recent, fotografie, Alexandru Patachi incită lumea la toleranță, libertate, dragoste și frumos, cu acea doză originală de autoironie care îl caracterizează.

recenzii:

„Mi-a plăcut foarte mult cartea prin felul în care au fost construite personajele și acțiunile acestora. M-am regăsit în mai multe personaje, uneori mă simțeam prietena lor, alteori eram împotriva felul în care iau anumite decizii. Ca mai apoi să le înțeleg factorul care le-a făcut să acționeze astfel și să le îndrăgesc iar. Așa am conștientizat cât de critici suntem și în viața de zi cu zi, fără să avem în vedere termenii din spate care generează anumite comportamente.” - Ramona D.

”Autorul a reușit să scrie o poveste care îl prinde pe cititor în mrejele sale și „îl fură” pentru câteva ore, îl duce la malul mării, unde îl pune față în față cu o viață idilică și, în același timp, cu realitatea. Este o carte care te face să reflectezi asupra deciziilor pe care le-ai luat la un moment-dat în viață și la modul cum acestea te-au adus în punctul în care ești azi. Iar toată această conștientizare se petrece văzând viața prin ochii lui Emil, prin prisma deciziilor pe care le ia și a alegerilor pe care le face în momente-cheie ale poveștii. V-o recomand și vouă cu drag! Este o lectură plăcută, relaxantă și, totuși, care stârnește reacții în cititor.” - Eva H.

”A fost o plăcere să o citesc! Chiar dacă e situată într-un cadru contemporan, cartea tratează eterna problemă a omenirii: cum să îți construiești o viață autentică, condusă de propriile reguli și pasiuni într-o societate care îți oferă deja șablonul după care ar trebui să trăiești... Cum să găsești un echilibru între al tău VREAU și al societății TREBUIE.” - Ramona I.

„Recomand cu drag Valuri, nisip, urme, un roman ce abordează un subiect interesant și de actualitate. Emil, un tânăr corporatist decepționat de rutina la care îl supune jobul, sătul de presiunea pusă de societate pe individ, decide să se autoexileze pentru o vară la mare. Acolo va încerca să se regăsească pe sine, să trăiască după propriile reguli și să se bucure de libertate. “Carpe diem” ar putea fi motto-ul lui Emil. Mi-a plăcut mult atât subiectul abordat, cât și stilul de scriere al autorului, modul în care își construiește dialogurile savuroase, ironia și mai ales, autoironia. Romanul îndeamnă la libertate, evadare din cotidian și iubire.” - Emina C.

Valuri, nisip, urme este un roman fain, actual, de atmosferă, cu secvențe parcă decupate din viață, dialoguri spumoase și melancolii acoperite de bravada trăirii momentului. Stilul amuzant în care curge istorisirea, metaforele neașteptate ce țâșnesc din text șocante-la-modul-cuceritor, micile glume și sarcasme cu referințe culturale, din replicile personajelor, atrag cititorul într-o zăbovire boemă la mare, cu gust de sfârșit de vacanță, nostalgie năucă și extrasezon.” - Marius C. 
 

bottom of page