top of page
coperta - povestiri CU si DESPRE bere -

Doresc să primesc / trimit gratuit
cartea în format PDF
prin intermediul unui e-mail!

Spor la citit! Așteptăm recenzia dumneavoastră!

despre:

Emoții, cugetări și sentimente culese și notate pe genunchi de-a lungul anilor, pe diverse meridiane, udate cu lacrimi de bere și momente de veselie, melancolie și optimism, despre o lume ce gravitează zăludă în jurul propriei existențe.


 

Întâlnirea
00:00 / 05:51
De ce?
00:00 / 01:13

recenzii:

„Carte numai bună de descrețit fruntea, se citește dintr-o răsuflare. Autorul a reușit să surprindă în povesti fragmente de viață... temeri, iubiri, introspecții dureroase și multe zâmbete. Un amestec delicios de umor, dialoguri spumoase și personaje bogate în nuanțe și emoții, toate servite cu bere..” - Ramona I.

„O colecție de povestiri ca o înșiruire amuzantă de momente de viață - toate surprinse cu perspicacitatea augmentată filosofic a consumatorului de bere spiritual. O carte care tratează berea cu importanța pe care o merită, drept parte integrantă din viața socială și culturală comunitară. De citit melancolic în carantină și inspirator când sunt deschise terasele.” - Marius A.

„Povestiri cu și despre bere”, ultima carte a lui Alexandru Patachi, conține 25 povestiri care au în centru câteva secvențe din viața unor personaje absolut normale. În spatele tuturor „aventurilor” trăite de diverșii protagoniști, întâlnim... viața obișnuită, de zi cu zi. Nu întâmplător lexicul volumului este presărat cu diverse construcții tipice comunicării orale, ceea ce oferă o doză puternică de autenticitate. Cu fiecare povestire, autorul construiește un (mini)univers cu personaje individualizate. Laitmotivul volumului este, așa cum indică și titlul, berea. Astfel, cu un „țap de bere” în față, pe o terasă, pe o plajă, într-un bar sau într-un club în care n-ar fi intrat dacă nu ar fi fost prietenii și cele câteva pahare consumate deja, personajele rememorează iubiri trecute, deapănă amintiri cu vechi cunoștințe întâlnite întâmplător sau pur și simplu iau „pulsul străzii”, se opresc din alergarea lor pentru a observa, vreme de o bere, realitatea înconjurătoare. - Emina C.

 

bottom of page