sfârșit de an 2017


sfârșit de an 2017. cu bune și rele. s-a dus! am rămas cu multe preocupări! poate mi se trage de la vârstă, poate că îmi doresc alte valori de la mâine, poate că am ajuns să am o cunoaștere mai bună a situațiilor, oamenilor, caracterelor, etc. simt în rărunchi că aceste griji nu sunt aievea, lucrurile nu se reduc la rutina noastră zilnică.

vorbim despre viitorul nostru. vorbim despre valori de bază ale moralității și dreptății, vorbim despre alb și negru! în ultimul an am trecut printr-un proces forțat de reeducare. ATENȚIE! corupt / infractor se redefinește prin lider / profet / șef / președinte. a gândi se traduce prin a lenevi / a pierde vremea. iar prin cetățean român se va consemna obediența față de autoritate... au mai încercat și alții să ne inoculeze asta, a trecut ceva vreme de atunci, dar iete, retrăim timpurile.

ei, ca să vezi, sunt ori nucă tare ori prost ca noaptea! nu se prind de mine noile valori! ce pot face? cred că mi se trage de la educația primită acasă. familia este de vină, nu provin dintr-o familie tradițională. așa sunt eu, cred că știu mai bine, nu am incertitudini, mă agăț de axiomele mele cu dinții. indiferent de profunzimea de câmp, fundalul este clar, 1 + 1 = 2, nu tu 3 sau 4! reducerea la simplitate a problemelor complexe invocate de tătuci este regula de facto! niște borfași simandicoși, oricât ar fi de spălați de mass-media, tot niște găinari rămân pentru mine. asta e! trist e că ne fac legile!

mă uit la palma mea, liniile sunt clare și bine conturate, știu ce am de făcut astăzi, mâine, în perioada următoare... și totuși mă îngrijorează viitorul meu, al celor dragi mie, al comunității și orașului meu. mă apasă și muțenia lumii, de parcă ar gira pentru acest viitor gri fără de valori. mi se pare amorfă, obosită, sedată cu sarmale, cârnați, vin, colesterol și povești de adormit copiii. mă tot întreb în care moment al jafului vom constata că suntem tâlhăriți și vom schița o reacție mai energică?...

dar uite-l! mândrul 2018! vom vedea dacă va fi roșu sau de altă culoare... până atunci vă urez tuturor un an cât mai bun, multă sănătate și fericire! de restul ne vom ocupa în 2018, ori la bal, ori la spital, ori crăpăm cu ăștia de gât, ori ne apucăm de împachetat!... sau putem fi cetățeni model după noile valori! alegerea ne aparține!