monede

Actualizată în: 27 Mai 2019


Le-am căutat acum câteva zile. Știam că le am undeva într-o cutie de pe dulap. Credeam că voi avea nevoie de ele, dar se pare că ne-am mai dat o șansă.


Pe impostorii ăștia i-am urât de mic, nu e nici un secret, am o lungă listă de politruci care mi-au intersectat direcția: sectoristul de la Televiziune care mi-a cărat vreo 2 educaționale după cap, învățătoarea care m-a certat pentru ”doamna învățătoare” în loc de ”tovarășa învățătoare”, de la ”Cântarea României” de pe malul Someșului unde băteam din gură ca peștii fără să cântăm / zicem nimic, bunici prin pușcăriile și secțiile Securității, șamd. Nici tata nu i-a iubit, despre Ilici mi-a zis după 2 zile de Revoluție că ăsta este omul rușilor și totul este o făcătură. Cam asta este fundația mea și cred că recunosc destul de ușor niște lepre, incompetenți și pupincuriști de la sediu sau în instituțiile de care mă lovesc. În același timp văd că nu mai scăpăm de ei și că au suport într-o mare parte a populației.


Acum 3 ani i-am luat fetiței un glob pământesc. De vreo 2 ani îl tot învârt și caut variante. Mă gândesc că poate ar trebui să luăm o decizie cât sunt copiii mici și ar putea să se adapteze mai ușor la un nou mediu. Nu vreau, nu am chef, am mai fost, îmi lipsește zgomotul de fond de la noi, dar mi s-ar părea un mod egoist de a gândi raportat la viitorul lor. Azi am luat-o cu mine, am stat împreună la coadă și după 30 de minute, am pus ștampila și am introdus buletinele în urne. Probabil cea mai plăcută coadă din viața mea! Și nu pentru că vor câștiga ai lor sau ai noștri, ci pentru faptul că am văzut implicare, coridoarele acelea fremătând de voci de toate vârstele, speranțe, chipuri luminoase și oameni hotărâți. Sper că și ea va învăța în timp că e bine să decizi tu pentru tine și nu să-i lași pe alții să o facă în locul tău. Sunt 100 de milioane de oameni pe planeta aceasta care nu au această șansă.


Așa că pun monedele acestea la loc pe dulap și îmi alung gândurile negre, dar cine știe? Vom vedea... Azi a fost o zi frumoasă și mă bucur că am trăit-o alături de atâția alții.