a venit?

Actualizată în: 8 Febr. 2019


”a venit! ai auzit? a venit! ce ți-am spus frate? ăsta nu întârzie niciodată! a venit! 9.30 fix!” doamna îmi lasă cafeaua aburindă și fuge înapoi la Recepție. ”a venit! a venit! spune-i și Floarei!” dictează ea prin stația de emisie-recepție. ”a venit!” cu siguranță nu a venit pentru mine oricine ar fi, eu nu sunt așa de important, eu am venit pentru o discuție cu o doamnă, doar pentru atât, o doamnă angajată aici. nu cred că pentru ea se agită toți.

*** ”auziți, dacă nu decolează, puteți să mă sunați, vă duc cu mașina la Sibiu și decolați de acolo. acum 2 dimineți nu a zburat nimic. era ceață, nu vedeai nimic, exact ca acum.” îi depăn povestea de vânzări în timp ce trec de poarta de îmbarcări și ulterior, când îmi sorb cafeluța, înghesuit de alți călători ce sprijineau tejgheaua îngustă. mai bine m-aș întoarce la așternuturile mele, decât să plec pe vremea asta cu mașina la Sibiu.

*** a cobit nenorocitul... am zgribulit pe scara avionului, ne-am înghesuit pe coridorul avionului, am urmat instrucțiunile stewardesei, am rulat pe pistă... hopa! s-a răzgândit! ne întoarcem! pilotul ne ține o prelegere despre o verificare tehnică suplimentară. câțiva pasageri încep să bombăne. sub avion se adună un furnicar de experți care inspectează vizual motorul și aripa stângă. după 5 minute primim OK-ul și rulăm din nou pe pistă. eiii, până la urmă își întinde aripile, ambalează motoarele și plutim deasupra Clujului prin ceață. în câteva minute se zăresc vârfurile Carpaților ce răzbesc printre nori.

*** privesc SUV-ul negru ce parchează lângă intrare... 2-3 manevre, față-spate, aștept să apară dihania, care ”a venit”, dar nimic... ”veniți? vă așteaptă și colegii mei de la Juridic.” intru în ședință bombănind. după o oră, 2 cafele și câteva mâini strânse și altele pupate, ajung din nou la poartă. îmi potrivesc chelia în luciul cheliei portarului ce păzește activ portița Recepției. ”no? deci? ia zi, frate!... a venit?” ”desigur! aveați întâlnire cu dumnealui? vă aștepta? să știți că a plecat deja. așa e domnul Președinte, vine, pleacă, nu știi niciodată! dar să știți, e băiat bun, sever câteodată, dar înțelegeți... nu poate fi prietenul tuturora. înțelegeți? lucrurile sunt serioase, ăștia nu știe de frică și respect. înțelegi? ”da – da! înțeleg! vine și pleacă!